مرکز توسعه روابط اقتصادی جوانان کشورهای اسلامی، به طور رسمی فعالیت خود را آغاز کرد. این مرکز اولین جلسه هماندیشی خود را با مدیران و نخبگان برگزار کرد.
خبرگزاری یونهاپ کره جنوبی در گزارشی نوشت که این کشور در تلاش است با توجه به مناسبات اقتصادی موجود از روابط تجاری با ایران بر اساس توافق هسته ای حراست کند.
دبیرکل سرویس اقدام خارجی اتحادیه اروپا با بیان اینکه این اتحادیه مصمم تر از همیشه درصدد حفظ برجام خواهد بود، گفت: قرار است به زودی ۱۰۰ شرکت وارد مذاکرات کاری با طرفهای ایرانی شوند.
اتحادیه اروپا درمدت زمان گذشته ازخروج یک جانبه دونالد ترامپ رئیس جمهوری آمریکا از برجام، بشدت در حال کار در حوزه های مالی، اقتصادی و سرمایه گذاری است تا این توافق بین المللی مصوب شورای امنیت سازمان را حفظ و اثر بازگشت تحریم های یک جانبه آمریکا بخصوص تحریم های ثانویه واشنگتن را خنثی کند.
یک استاد دانشگاه تصریح کرد: چین علاقمند است با فروش کالاهای خود به یوان، آن را به پول بین المللی تبدیل کند و حرکتهایی نیز در این راستا انجام داده است، هرچند ممکن است در این مسیر مواردی مانند گران فروشی یا پرداخت پول نفت به صورت کالا مطرح شود که این به شرایط تحریم و در تنگنا بودن ایران مربوط میشود.
سفیر ایران در اندونزی اعلام کرد: جهش اقتصادی در روابط جمهوری اسلامی ایران و اندونزی در سال ۹۶ براساس برنامه پیش بینی شده بود و تهران - جاکارتا در این چارچوب پیش رفتند و این امر امسال هم تداوم دارد.
محمد جواد ظریف وزیر خارجه کشورمان در همایش بازرگانی ایران - پاکستان در شهر اسلام آبادگفت: ایران در خصوص افزایش همه جانبه مناسبات با این کشور همسایه از جمله روابط تجاری واقتصادی ، با تمام توان وارد عرصه شده است و در انتظار پاسخ مثبت دوستان پاکستانی است.
وزیر امور خارجه کره جنوبی در حاشیه همایش روزنامه نگاران جهان در سئول درباره زمان عملیاتی شدن قراردادهای متعدد تجاری بین ایران و کره گفت: از جزییات این قراردادها آگاه نیستم، اما یقین دارم شرکتهای کرهای زیادی مجری و مشتاق عملیاتی شدن این قراردادها هستند.
رئیس جمهوری اسلامی ایران با ابراز خرسندی از روند روابط دوستانه و رو به رشد با هلند ، تاکید کرد: تهران از توسعه روزافزون روابط با کشورهای عضو اتحادیه اروپایی از جمله هلند استقبال می کند و خواهان ارتقای این روابط ، در راستای منافع متقابل دو ملت است.
رسانه های چین از جمله تلویزیون مرکزی و خبرگزاری رسمی این کشور گزارش کردند سفر حسن روحانی رییس جمهوری ایران به هند زمینه ساز گسترش سریع روابط دو جانبه خواهد شد.
همکاری ایران و هند در بخش انرژی با سفر رئیس جمهوری اسلامی ایران به دهلی وارد فصلی جدید می شود که می تواند جایگاه کشورمان را در بازار انرژی شبه قاره هند بیش از پیش تقویت کند.
قائم مقام وزیر راه وشهر سازی در امور بین الملل گفت: مذاکره با هندی ها برای انجام سرمایه گذاری در بخش های مختلف زیرساخت های حمل و نقل ایران از ۲ سال پیش آغاز شده و در حال حاضر توافق های خوبی میان دو کشور در بخش های مختلف صنعتی و اقتصادی حاصل شده است.
یک مسوول بانک مرکزی اعلام کرد: ثبت سفارش برای واردات کالا از چهار کشور«هند»، «کره جنوبی»، «ترکیه» و «چین» از تاریخ ۱۰ بهمن ماه امسال صرفاً با روش بانکی و از طریق گشایش اعتبار اسنادی، برات و یا حواله امکان پذیر است.
سفیر ارمنستان در جمهوری اسلامی ایران گفت:کشورهای ایران، ترکیه، گرجستان و آذربایجان چهار همسایه کشور ما هستند که در این میان ارمنستان نزدیکترین رابطه را با ایران دارد.
رئیس اتاق بازرگانی صنایع و معادن ایران گفت: اروپا از نظر روابط اقتصادی دارای منافع غیرقابل انکاری در ایران است و با وجود ایران، دسترسی آنها به بازارهای منطقه آسان تر خواهد شد.
سفر پیش روی حسن روحانی رئیس جمهوری ایران به هند و دیدار با مقام های عالیرتبه این کشور، تلاشی در راستای توسعه مناسبات اقتصادی و تجاری فی مابین است و به نظر می رسد تهران و دهلی نو در دولت دوازدهم عزم خود را برای رفع برخی موانع و گسترش همکاری ها جزم کرده اند.
کمیته رتبهبندی ریسک کشورهای دنیا(OECD)، در آخرین نشست خود اعلام کرد که رتبه اعتباری ایران نسبت به دوره های گذشته بهبود یافته و نسبت به دوران پیش از اجرایی شدن برجام، دو واحد ارتقا پیدا کرده است.